Chiels spicy pasta bolognese

Chiels spicy pasta bolognese

Beschrijving

Thuis is dit een geweldig recept, en het laat zich super makkelijk uitbreiden. In deze beschrijving de versie hoe ik hem meestal maak, al is het bijna elke keer weer anders :-)

Informatie

personen
niveau: Basis
20min voorbereiding
30min bereidingstijd

Stappen per gerecht

Chiels spicy pasta bolognese

  1. 1   Doe de ketjap, olie en kippenbouillon blokje in een grote pan en brengt dit aan de kook. Kook hierin de spaghetti tot deze volgens de verpakking en naar jou zin gaar is. Ik kook hem graag al dente, dus beet gaar. Maar dit is aan jou.
  2. 2   Snijd de ui in kleine stukjes
  3. 3   Meng de oregano, gehaktkruiden, uienpoeder, knoflook, peper, zout, tomatenpuree in een schaal samen met het gehakt. Het gehakt mag wat roder van kleur worden door de tomatenpuree. Wil je het wat scherper? Voeg dan chilipoeder of -vlokken toe aan de gehaktmix.
  4. 4   Pak een ruime pan (de spaghetti komt hier ook in) en doe hier een scheut olie in. Bak hierin de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. (Als je wil kan je hier ook nog champignons en/ of spekblokjes aan toevoegen)
  5. 5   Voeg het gehakt-mengsel toe aan de pan en rul het gehakt goed los. Laat dit 3-5 minuten bakken
  6. 6   Voeg de saus toe aan de pan, breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat dit 5-10 minuten rustig opwarmen.
  7. 7   Voeg de spaghetti toe aan de pan als deze gekookt is en naar wens is en mix alles goed door elkaar

Ingrediënten

Chiels spicy pasta bolognese

  • Picanta Pastasaus 700 gram
  • Mager Rundergehakt 500 gram
  • Tomatenpuree 25 gram
  • Heinz Tomatenketchup 50 milliliter
  • Bbq-Saus 25 milliliter
  • Knoflook 3 teen
  • Uienpoeder 1 Flinke Snuf
  • Gedroogde Oregano 20 gram
  • Gehaktkruiden 40 gram
  • Zout 1 Snuf
  • Versgemalen Zwarte Peper 1 Snuf
  • Spaghetti 500 gram
  • Ketjap Manis 1 Scheut
  • Olie 1 Scheut
  • Kippenbouillon 1 Blokje
  • Rode Ui 2 stuk
  • Geraspte Kaas 300 gram